Egipt: Mohammed Morsi și Ahmad Shafiq se vor confrunta în turul doi al alegerilor prezidențiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Frăției Mulsulmane, Mohammed Morsi, şi ultimul premier al regimului lui Hosni Mubarak, Ahmad Shafiq, se vor confrunta în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Egipt, care se va desfăşura în zilele de 16 şi 17 iunie.

Anunțul a fost făcut de Comisia electorală egipteană, potrivit căreia rata participării la primul tur de scrutin a fost de 46%, relevă AFP, preluată de Agerpres.

„Niciun candidat nu a obţinut majoritatea absolută. În consecinţă, conform articolului 40 al Legii privind alegerile prezidenţiale, va fi un al doilea tur de scrutin între Mohammed Morsi şi Ahmad Shafiq (...), care au obţinut cel mai mare număr de voturi" în primul tur, în zilele de 23 şi 24 mai, a anunţat preşedintele Comisiei, Farouq Soltane.

Acesta a precizat într-o conferinţă de presă că Mohammed Morsi a obţinut 5.764.952 de voturi, iar Ahmad Shafiq, 5.505.327.

Naţionalistul arab Hamdeen Sabbahi s-a situat pe locul al treilea, cu aproximativ 4,8 milioane de sufragii, urmat de islamistul moderat Abdel Moneim Aboul Foutouh, cu patru milioane de voturi, şi fostul ministru de externe Amr Moussa, cu peste 2,5 milioane de voturi.

Doisprezece candidaţi s-au confruntat în primele alegeri prezidenţiale organizate după prăbuşirea regimului lui Hosni Mubarak, în 2011.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite