Echipele de Formula 1 au campionat propriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Echipelor de Formula 1 îşi organizează un campionat paralel cu cel al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA). Cei de la federaţie  spun că nu sunt surprinşi de decizia Asociatiei Echipelor de Formula 1 (FOTA), dar spun că nu pot permite FOTA să dicteze regulile în acest sport.

Echipele de Formula 1 au anunţat, joi seară, că refuză condiţiile impuse de FIA pentru 2010 şi intenţionează să creeze un campionat paralel. “A devenit clar că echipele nu pot continua să faca un compromis privind valorile fundamentale ale sportului.

Ele au refuzat să modifice condiţiile privind înscrierea în Campionatul Mondial din 2010. Echipele nu au altă alternativă decât să înceapă să pregătească un nou campionat, care va reflecta valorile participanţilor şi partenerilor acestora”, se arată într-un comunicat al FOTA.

În replică FIA a dat publicităţii, vineri, un comunicat în care menţionează că nu este surprinsă de decizia FOTA, ţinând cont de faptul că nu s-a ajuns la un acord între cele două părţi în litigiul existent de mai multe săptămâni, privind regulamentul din 2010.

“FIA este dezamagită, dar nu surprinsă de incapacitatea FOTA de a ajunge la un compromis în interesul sportului. Este clar că elemente din cadrul FOTA au intrevăzut un astfel de rezultat în această lungă perioadă de negocieri şi nu s-au implicat cu bună credinţă în discuţii. FIA nu poate permite o cursă a ”înarmărilor financiare” în campionat şi nici ca FOTA să dicteze regulile în Formula 1”, se mai arată în comunicatul Feberaţiei Internaţionale de Automobilism.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite