Echipajul unui vas olandez, ameninţat cu moartea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piraţii care au capturat săptămâna trecută o navă olandeză în apele Somaliei ameninţă că vor ucide echipajul, în cazul în care cargoul este atacat. Ştirea a fost preluată de

Piraţii care au capturat săptămâna trecută o navă olandeză în apele Somaliei ameninţă că vor ucide echipajul, în cazul în care cargoul este atacat.

Ştirea a fost preluată de agenţia olandeză ANP, care citează un post de radio somalez. Nava deturnată, Amiya Scan, este ancorată în prezent în apropierea portului Bargal, din nordul Somaliei.

Cargoul olandez, care naviga sub pavilion Antigua şi Barbuda, a fost capturat de piraţii somalezi în Golful Aden pe 26 mai.
Echipajul său este alcătuit din patru ofiţeri ruşi şi cinci filipinezi.

Săptămâna trecută, au existat informaţii potrivit cărora autorităţile somaleze erau în drum către navă, pregătindu-se pentru o operaţiune de salvare. Moscova a solicitat însă autorităţilor locale "să se abţină de la orice acţiune care ar putea pune în periocol viaţa echipajului", după cum arată un comunicat al ministerului rus.

Piraţii solicită recompensă

Piraţii cer recompensă în schimbul eliberării echipajului şi pretind că vasul pescuia în apele somaleze. Un purtător de cuvânt al companiei Reider Shipping, proprietara navei, a declarat că aceste afirmaţii sunt "fără niciun sens", din moment ce nava este un cargo care transportă componente ale unor platforme de foraj şi nu un pescador.

Zona litoralului somalez, cu o lungime de 2.900 de kilometri, este una dintre cele mai periculoase regiuni marine de pe glob, în ceea ce priveşte securitatea navelor.

Somalia nu are guvern funcţional din 1991. Insurgenţa islamistă organizează aproape zilnic atacuri asupra guvernului interimar slab, care este sprijinit de SUA, deoarece Washingtonul consideră că islamiştii au legături cu Al-Qaeda.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite