Echipa lui Hillary aruncă banii aiurea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sponsorii campaniei fostei Prime Doamne sunt nemulţumiţi de modul în care le sunt cheltuite donaţiile. Ultimul raport financiar prezentat de echipa de campanie a doamnei Clinton îi pune

Sponsorii campaniei fostei Prime Doamne sunt nemulţumiţi de modul în care le sunt cheltuite donaţiile.

Ultimul raport financiar prezentat de echipa de campanie a doamnei Clinton îi pune într-o lumină proastă capacităţile de bun manager.

Potrivit documentului, în jur de 100 de mii de dolari au fost cheltuiţi doar pentru mâncarea ce urma a fi oferită participanţilor la petrecerea de după alegerile primare din Iowa. Sume substanţiale au fost folosite pentru închirierea unor camere în hoteluri foarte scumpe din diferite oraşe ale SUA, unde au fost cazaţi membri ai echipei de campanie.

Informaţiile au stârnit nemulţumirea sponsorilor: "Nu am strâns toţi aceşti bani pentru ca nişte consilieri care au gândit o strategie proastă s-o ducă bine", a spus unul dintre cei mai "mărinimoşi" contributori la campania lui Hillary. "Foarte multe trebuie să se schimbe în legătură cu această campanie, dar s-ar putea să fie prea târziu", a mai adăugat acesta.


Dezbaterea din Austin, adjudecată de Obama


Hillary Clinton l-a acuzat pe Barack Obama de "plagiat politic", în timpul dezbaterii organizate de CNN în Austin, Texas. Ea a fost huiduită de public atunci când l-a ridiculizat pe senatorul de Illinois, numindu-l candidatul "schimbării pe care o poţi fotocopia". Obama a argumentat împotriva acuzaţiilor şi a afirmat că "nu ar trebui să-şi petreacă timpul atacându-se reciproc, ci încercând să ajute ţara".


Dezbaterea, considerată "crucială" pentru campania lui Clinton, s-a axat pe probleme precum sănătatea, criza imobiliară şi imigraţia, chestiune sensibilă în Texas, unde trăiesc mulţi hispanici. Întrebaţi dacă s-ar întâlni măcar odată cu noul lider cubanez, Hillary Clinton a răspuns că ar face acest lucru doar dacă acesta ar dovedi că are de gând să iniţieze reforme democratice. Obama a afirmat că "e important pentru SUA să vorbească nu numai cu prietenii, dar şi cu inamicii". Comentatorii americani au afirmat că dezbaterea a fost "câştigată" de Obama.


Singurul moment în care Clinton a "dominat" a fost finalul, când aceasta a afirmat că, indiferent care va fi rezultatul luptei pentru nominalizare, ambii candidaţi "vor fi bine", ceea ce îşi doreşte şi pentru poporul american.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite