Drumul inevitabil către muzica gratuită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzările la CD-uri continuă să scadă vertiginos, artişti precum Prince sau Nine Inch Nails oferă gratuit melodiile fanilor sau îi încurajează să le fure. Săptămâna aceasta, formaţia

Vânzările la CD-uri continuă să scadă vertiginos, artişti precum Prince sau Nine Inch Nails oferă gratuit melodiile fanilor sau îi încurajează să le fure. Săptămâna aceasta, formaţia Radiohead şi-a lansat noul album direct pe internet, fără un preţ specificat.

Analiştii economici americani prevăd un viitor al muzicii dominat de downloaduri gratuite. Casele de discuri nu mai pot ţine pasul cu tehnologia şi cu site-urile de muzică piratată, iar din ce în ce mai mulţi cântăreţi decid să participe de bunăvoie la fenomenul "muzică de pe internet".

Melodiile de pe site-urile legale sunt din ce în ce mai ieftine, în condiţiile în care lunar, prin sistemul de download Bittorent, sunt descărcate un miliard de melodii, în mare parte ilegal. Astfel, dacă industria muzicală nu va găsi rapid o soluţie, preţul melodiilor va ajunge, treptat, la zero.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite