Drama celui mai înalt băieţel din Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar cinci ani, un băieţel din Marea Britanie are deja 1,25 m, iar experţii estimează că la maturitate ar puea ajunge la o înălţime de 2,20 m.

Jack Ives este unul dintre cei 64 de oameni din Marea Britanie născuţi cu Sindromul BeckwithWiedemann (BWS), o boală congenitală caracterizată prin creşterea excesivă a limbii, prin gigantism, dar şi hernie ombilicală sau hipertrofie a viscerelor.

Mama băiatului este nevoită să-i cumpere constant haine şi încălţări, tocmai din cauza dezvoltării rapide. Jack şi-a petrecut o mare parte din scurta sa viaţă în spital, îndeosebi din cauza faptului că sindromul i-a provocat dezvoltarea excesivă a limbii, ceea ce-i creează dificultăţi în respiraţie şi atunci când mănâncă.

Potrivit Daily Mail, la Jack simptomele BWS se manifestă mai intens decât la oricine altcineva în lume. El s-a născut prematur, cu şase săptămâni mai devreme, dar chiar şi aşa, cântărea 3,9 kg. Băieţelul a fost deja supus la 15 operaţii, dintre care trei pentru micşorarea limbii, dar a suferit şi traheotomii sau operaţii gastrice pentru a putea mânca şi respira normal. Prima intervenţie chirurgicală a fost la numai opt luni şi a vizat micşorarea limbii. Acum, familia sa vrea să strângă banii necesari consultării unui medic din Denver, Colorado, cel care a identificat pentru prima oară acest sindrom.

"Încă de la naştere ne-am dat seama că ceva nu este în regulă, din cauza greutăţii sale. Atunci, medicii ne-au spus că suferă de o afecţiune rară, pentru care nu există leac. Nu am mai auzit de acest sindrom, iar ceilalţi copii se dezvoltă normal. Ni s-a spus că Jack reprezintă unul dintre cele mai severe cazuri din lume

Din cauza dezvoltării excesive a limbii nu poate mânca orice. Îi plac foarte mult spaghetele, supa de roşii şi părţile moi din pizza", a povestit mama sa.

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite