Dosarul Iuliei Timoşenko, examinat la CEDO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) urmează să examineze, marţi, plângerea depusă de fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko privind condiţiile de detenţie.

Avocata fostului prim-ministru, Valentina Telicenko, a declarat că în timpul audierilor publice în cazul Timoşenko judecătorii vor examina problema încălcării de către autorităţile ucrainene a celor patru articole ale Convenţiei Europene pentru Protecţia Drepturilor Omului referitoare la tortură, reţinere şi detenţie ilegală, încălcarea dreptului la viaţă privată şi motivele politice care stau la baza detenţiei.

"În cazul în care instanţa constată că judecătorul Rodion Kireev a avut motive politice atunci când a decis reţinerea Iuliei Timoşenko, acesta va fi un argument important împotriva judecătorului respectiv şi a verdictului de condamnare la şapte ani de închisoare" - a explicat avocata Valentina Telicenko. Iulia Timoşenko a fost încarcerată în august 2011 şi condamnată ulterior al şapte ani de închisoare pentru abuz de putere.

Fostul premier este acuzat de semnarea unui contract de gaze cu Rusia, considerat dezavantajos şi împotriva intereselor Ucrainei

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite