Dosarul secret despre Obama, găsit de un libanez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un comerciant libanez a găsit lângă casa de marcat dosarul strict secret despre vizita preşedintelui american Barack Obama în Franţa pentru summitul G20 din noiembrie, documente pierdute de un agent FBI neatent, relatează Nice Matin în pagina electronică.

Pe 2 noiembrie, cu puţin timp înainte de summitul G20 din Franţa, un agent american FBI a uitat într-un magazin dosarul secret care conţinea integral detaliile vizitei preşedintelui Barack Obama la Cannes, dosarul fiind găsit de un comerciant libanez lângă casa de marcat.

"Era un dosar normal. L-am deschis şi am înţeles imediat că este vorba despre o nebunie", a declarat libianul Bilal Hershe.

Pe prima pagină erau "detaliile etajului cinci al hotelului Carlton având detalii precise ale camerei preşedintelui american. Erau menţionate toate datele deplasării până la sosirea sa la Nisa, traseele coloanei oficiale, orarul, diferitele planuri de evacuare şi chiar o listă detaliată a agenţilor care se ocupau de securitatea preşedintelui".

După o discuţie telefonică cu FBI în care a anunţat că este în posesia unui document secret, agenţii FBI i-au localizat telefonul şi au venit la faţa locului în aproximativ cinci minute.

"Am un dosar secret foarte important despre vizita preşedintelui vostru la Cannes. Persoana nu m-a crezut şi mi-a cerut să citesc prima pagină a documentului". Răspunsul a fost promt, "nu vă mişcaţi, venim".

"Vroiau să afle cu cine am mai vorbit despre acest document şi mai ales dacă am făcut copii. M-au identificat. Sunt libanez, deci sunt pe lista neagră a paşapoartelor în Statele Unite. Le-am spus că libanezii nu sunt neapărat terorişti", a mărturisit Bilal, făcând referire la interogatoriul la care a fost supus de agenţii FBI.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite