Donaţiile ilegale fac victime la vârful laburiştilor britanici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al Partidului Laburist britanic condus de premierul Gordon Brown a anunţat, luni seară, că demisionează, fiind victima unui scandal privitor la donaţii efectuate în

Secretarul general al Partidului Laburist britanic condus de premierul Gordon Brown a anunţat, luni seară, că demisionează, fiind victima unui scandal privitor la donaţii efectuate în clandestinitate de un om de afaceri, relatează AFP.

Declarând că îşi asumă întreaga responsabilitate în acest dosar, Peter Watt, responsabil mai ales pentru finanţe, a recunoscut că nu a notificat corect o donaţie pentru partid de 400.000 lire sterline provenind de la un om de afaceri, a cărui identitate nu a fost dezvăluită decât la sfârşitul săptămânii trecute de presă.

Davis Abrahams a făcut donaţia prin intermediul unor "cadouri" pentru prieteni şi colegi, care apoi depuneau sumele în conturile laburiştilor, potrivit presei. Conform legii, persoanele care fac donaţii în calitate de intermediar trebuie să declare identitatea celui care a dat banii de la început.

Afacerea este o nouă lovitură pentru premierul Brown, a cărui popularitate a scăzut mult după pierderea datelor informatice confidenţiale pentru 25 milioane de britanici. Avansul de care se bucură conservatorii britanici în faţa laburiştilor a ajuns la 13 procente diferenţă - ceea ce reprezintă cel mai ridicat nivel din ultimii 19 ani, de pe vremea când la guvernare în Marea Britanie s-a aflat Margaret Thatcher, se arată într-un sondaj de opinie realizat de institutul ComRes. Liberal-democraţii, al treilea partid în preferinţele electoratului, cresc şi ei - fiind creditaţi cu 18% din intenţiile de vot ale britanicilor. (Viorica Marin)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite