VIDEO Donald Trump vrea ca SUA să ia jumătate din petrolul Libiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SUA ar trebui "să ia jumătate din petrolul libian", în schimbul ajutorului acordat rebelilor, a fost de părere miliardarul american Donald Trump, luni, în cadrul emisiunii "Fox and Friends" difuzată de postul de televiziune FoxNews.

Donald Trump susţine că americanii i-au sprijinit pe rebeli în lupta împotriva forţelor loiale colonelului Muammar Gaddafi şi au cheltuit foarte mulţi bani în acest efort, dar nu s-au ales cu nimic.

Când au venit la noi, cerşind ajutor, pentru că Gaddafi îi distrugea, trebuia să le spunem: "Vă ajutăm, dar când şi dacă veţi învinge, vom lua jumătate din petrolul vostru"? Toţi rebelii ăştia care se agita pe acolo... Toţi rebelii vor deveni mai bogaţi decât oamenii din SUA, deoarece vor pune mâna pe petrol. Cu ce ne alegem din asta? De ce nu le luăm petrolul? Luptăm în toate aceste războaie şi nu ne alegem cu nimic. Am cheltuit un trilion şi jumătate de dolari în Irak. Cu ce ne alegem din toate astea? a declarat într-o intervenţie telefonică la postul Fox News.

Donald Trump are o avere estimată la 2 miliarde de dolari şi este posibil să candideze la preşedinţia Statelor Unite în 2012.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite