Dominique Strauss-Kahn s-a mutat într-o locuinţă a cărei chirie ajunge la 60.000 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director al FMI Dominique Strauss-Kahn a ajuns miercuri seara în noua sa reşedinţă supravegheată din New York.

Aflat în arest la domiciliu la New York după ce a fost acuzat de agresiune sexuală, Strauss-Kahn s-a mutat miercuri din apartamentul temporar din Lower Manhattan, în care stătea de la eliberarea sa din închisoare, într-o locuinţă de lux din cartierul Tribeca, un fost cartier de uzine şi hangare transformat în anii '90 în imobile de locuit.

image

foto: Reuters

Fostul şef al FMI părăsit zâmbind clădirea înaltă unde a stat după ce a fost eliberat pe cauţiune - situată în apropiere de Ground Zero, notează BBC. El nu era încătuşat, dar era înconjurat de agenţi de pază şi ofiţeri de poliţie.

Dominique Strauss Kahn a ajuns în cursul serii pe strada Franklin, numărul 153.

Locuinţa are aproximativ 600 de metri pătraţi şi a fost recent renovată de arhitectul Leopoldo Rosati. Construită iniţial în 1915, proprietatea are trei etaje, sală de gimnastică, spa, baie de aburi şi bar.

Preţul de închiriere pentru noua reşedinţă a lui Strauss-Kahn ar fi de 60.000 dolari pe lună, dar nu se ştie cu exactitate dacă fostul şef al FMI plăteşte chirie sau nu, potrivit CNN.

image

foto: Reuters

Gestul său vine ca urmare a deciziei unui judecător din New York de aprobare a schimbării de reşedinţă a lui Dominique Strauss-Kahn la Manhattan, unde va continua supravegherea sa la domiciliu, a anunţat o sursă judiciară.

Fostul director al FMI va putea să meargă, din noua sa locuinţă, sub escorta poliţiei, la întâlniri cu avocaţii săi, la tribunal, la medic sau la sinagogă.

image

foto: Reuters

Miercuri, într-un comunicat, avocaţii săi au declarat că nu au avut niciun contact cu camerista care îl acuză pe clientul lor de infracţiuni de natură sexuală, nici cu familia sa, şi s-au declarat convinşi că acesta va fi "complet exonerat".

Dominique Strauss-Kahn a demisionat săptămâna trecută de la şefia FMI (Fondul Monetar Internaţional).

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite