VIDEO Dominique Strauss-Kahn a pledat nevinovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a ajuns astăzi, la ora locală 08.40 (15.40 ora României), la tribunalul din New York pentru a fi audiat la ora locală 9.30 (16.30, ora României). Avocaţii lui Strauss-Kahn au anunţat deja că acesta va pleda nevinovat la acuzaţiile de agresiune sexuală formulate împotriva sa.

UPDATE Dominique Strauss-Kahn a părăsit clădirea tribunalului din New York.

UPDATE Judecătorul a fixat data următoarei audieri pentru 18 iulie.

UPDATE Dominique Strauss-Kahn a pledat nevinovat la cele şapte capete de acuzare formulate împotriva sa.

UPDATE Peste o sută de manifestante purtând uniforme de hotel scandează în faţa tribunalului din New York "ruşine să vă fie".

În compania soţiei sale Anne Sinclair, Strauss-Kahn a urcat treptele clădirii tribunalului din Manhattan sub privirile a zeci de jurnalişti şi fotografi. Fostul director al FMI se află sub supraveghere la domiciliu, într-o reşedinţă luxoasă din sudul Manhattanului, unde locuieşte împreună cu soţia sa.

Potrivit AFP, în cursul acestei audierii  Strauss-Kahn va lua cuvântul pentru prima dată de la arestarea sa la 14 mai. Dacă va pleda nevinovat, Strauss-Kahn va avea parte de un proces în faţa unui juriu.

Reamintim că Dominique Strauss-Kahn este acuzat de violenţe sexuale şi tentativă de viol de o cameristă în vârstă de 32 de ani, de la hotelul Sofitel din Manhattan. El a fost reţinut de autorităţile americane, în 14 mai, la bordul unui avion Air France cu destinaţia Paris.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite