Doi români, la bordul unei nave de croazieră care plutește în derivă în Oceanul Indian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi români se află la bordul navei de croazieră Costa Allegra, care pluteşte în derivă în Oceanul Indian în urma unui incendiu, relatează AFP.

UPDATE 13.13

Două vase de pescuit ale Companiei franceze de ton oceanic au fost deviate pentru a remorca nava de croazieră Costa Allegra, a anunţat marţi Centrul regional operaţional pentru ajutor şi salvare din insula franceză Reunion. Primul a intrat deja în acţiune, relatează AFP.

Nava Trevignon a ajuns la faţa locului la ora 02.40 GMT (04.40 ora României) şi a început operaţiunea de remorcare. În prezent, cel de-al doilea vas, Talenduic, se îndreaptă spre nava intrată în derivă în urma unui incendiu produs la bord.

UPDATE 06.37

În acest moment, un vas de pescuit francez trage la edec nava Costa Allegra, informează BBC. Ambarcațiunea va fi dusă pe o insulă din apropiere, Desroches, care se află în sud-vestul insulelor Seychelles.

Pasagerii vor fi cazați la un hotel de pe insulă și vor aștepta să fie duși pe cea mai importantă insulă din Seychelles, Mahe.

Potrivit Gărzii de Coastă italiene, Costa Allegra nu are aer condiționat sau facilități pentru gătit, iar generatorul de urgență care alimentează radio-ul "poate să cedeze în orice moment".

UPDATE 01.10

Compania italiană Costa Crociere a trimis ieri o echipă de experți către zona în care se află nava Costa Allegra.

La bordul avionului care a decolat ieri din Genova se aflau manageri, tehnicieni, dar și un grup de nouă militari italieni, în misiune împotriva piraţilor "din cauza zonei în care operează pachebotul", potrivit declaraţiilor făcute de un reprezentant al companiei. Acesta a mai anunţat că pasagerii se află în siguranţă şi au fost grupaţi pe punţile exterioare ale pachebotului.

"Mai multe ambarcaţiuni, nave comerciale şi de pescuit, sunt aşteptate în cursul nopţii în zona unde Costa Allegra se află în derivă însă rolul lor este doar de a rămâne la faţa locului în aşteptarea remorcherelor şi a experţilor care să evalueze situaţia şi să decidă cum trebuie procedat în continuare", a declarat comandantul Giorgio Moretti, director al operaţiunilor maritime.

Conform lui Moretti, un elicopter va aduce, în această dimineaţă, alimente proaspete oamenilor de la bordul navei, precum şi mijloace de comunicare, relatează Mediafax.

La bordul vasului de croazieră sunt 413 membri ai echipajului şi 636 de pasageri, transmite Mediafax. Vaporul de croazieră a plecat din Madagascar şi se îndrepta către Seychelles.

Compania nu precizează dacă cei doi români sunt turişti sau membri ai echipajului.

La bordul navei mai sunt 135 de italieni, 127 de francezi, 97 de austrieci, 90 de elveţieni, 38 de germani, 31 de britanici, 15 cetăţeni din Mauritius, 15 ruşi, 15 spanioli, 13 canadieni, 13 belgieni, 12 sloveni, opt americani, şase croaţi, patru cehi, trei letoni, doi portughezi, doi polonezi, doi brazilieni, doi unguri, un luxemburghez, un algerian, un uruguyan şi un irlandez.

O altă navă de croazieră aparținând companiei Costa Crociere, vasul Costa Concordia, a naufragiat la 13 ianuarie în apropiere de insula italiană Giglio, provocând moartea a 32 de persoane.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite