SUA:Doi bărbaţi cu cetăţenie română, arestaţi pentru clonare de carduri bancare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia din Chicago a arestat doi bărbaţi suspectaţi că clonau carduri de debit la ATM-urile unei bănci americane. Potrivit autorităţilor, cei doi fac parte dintr-o celulă criminală românească.

Doi bărbaţi au fost reţinuţi în această săptămână după ce Banca Chase a informat poliţia în legătură cu activităţi suspecte legate de ATM-urile lor. Negru Raul, 25 de ani, şi Vasile Doboş, 23, ambii cu cetăţenie română, au fost acuzaţi de furt de identitate, reţinuţi şi au intrat în atenţia serviciilor de control al imigraţiei.

Activităţile lor de clonare au presupus, în primul rând, instalarea unui skimmer sau a unui scaner care să citească şi să înregistreze numele proprietarilor şi numerele cardurilor introduse în ATM. Ei plasau şi o cameră video pentru a înregistra codurile PIN pe care le introduceau victimele. Cu aceste informaţii cei doi fabricau carduri de debit false, de regulă carduri cadou retail, şi retrăgeau suma maximă din fiecare cont bancar.

„Chicago Sun-Times" scrie că poliţia a recuperat 7.000 de dolari de la suspecţi şi a reuşit să identifice până acum 16 victime. Doboş le-a spus anchetatorilor că locuieşte în Chicago, iar poliţia încă investighează asupra identităţii lui Raul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite