FOTOGALERIE Doi morţi în violenţele de la Cairo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi oameni au murit şi peste 670 au fost răniţi în ciocnirile dintre protestatari şi poliţişti care au avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în capitala egipteană, Cairo.

Violenţele au izbucnit atunci când poliţia a încercat să evacueze Piaţa Tahrir din Cairo, în urma unei demonstraţii urişe împotriva conducerii militare a ţării, care a avut loc vineri. Unii dintre protestatari au aruncat cu pietre, iar alţii au dat foc unui vehicul al armatei.

Aceste proteste au loc înainte de alegerile parlamentare, care urmează să înceapă pe 28 noiembrie şi vor dura trei săptămâni. Protestatarii, în principal islamişti şi tineri activişti au organizat demonstraţii împotriva unui proiect de constituţie despre care spun că va permite armatei să menţină prea multă putere după alegerea unui nou guvern civil.

Egiptenii protestează faţă de guvernarea militară

„Nu am reuşit să-l înlăturăm de la putere decât pe Hosni Mubarak. Restul regimului este încă acolo", a declarat unul dintre protestatari pentru Associated Press.
Sâmbătă au mai avut loc demonstraţii în alte două oraşe, Alexandria şi Suez. Peste 670 de oameni au fost răniţi, potrivit agenţiei de stat Mena. Un protestatar a fost împuşcat în piept şi a murit, a declarat un medic prezent în Piaţa Tahrir. Un alt protestatar a fost ucis în Alexandria în timpul confruntărilor violente din faţa unei clădiri a Ministerului de Interne.

Potrivit Ministerului de Interne, printre răniţi se numără 40 de agenţi de poliţie. Protestatarii susţin că au fost bătuţi de poliţişti şi că aceştia au tras cu gloanţe oarbe în zona capului.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite