Doi deputaţi ruşi, la 4.200 metri sub Polul Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi seara, spărgătorul nuclear Rossia, urmat de vaporul Akademik Fedorov au părăsit portul Murmansk (din nord-vestul Rusiei), navigând pe Marea Barents. Cele două ambarcaţiuni vor sluji

Marţi seara, spărgătorul nuclear Rossia, urmat de vaporul Akademik Fedorov au părăsit portul Murmansk (din nord-vestul Rusiei), navigând pe Marea Barents. Cele două ambarcaţiuni vor sluji expediţiei întreprinse de doi deputaţi şi un cercetător ruşi la Polul Nord.

Ajunşi la destinaţie, ei vor coborî, la bordul unui batiscaf, la adâncimea de 4.200 de metri adâncime, a anunţat organizatorul Vladimir Strugaski. Expediţia este condusă de Artur Cilingarov, deputat rus în vârstă de 67 de ani, mare amator de expediţii în Arctica.

Cilingarov şi colegul său din Dumă, Vladimir Gruzdev, împreună cu cercetătorul Anatoli Sagalevici, urmează să coboare, duminică, la bordul unui batiscaf, la o adâncime de 4.200 de metri, pe verticală, sub Polul Nord. Cu această ocazie, vor face experienţe ştiinţifice, vor lăsa un drapel rusesc şi o capsulă ce va conţine un mesaj pentru generaţiile viitoare. "Arctica e a noastră şi trebuie să ne arătăm prezenţa acolo", a spus Artur Cilingarov înainte de plecare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite