Doi europarlamentari UDMR au reclamat la Parlamentul European înrăutățirea situației maghiarilor din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi europarlamentari s-au arătat îngrijorați de situația comunității maghiare din România, așa că au cerut Grupului de Lucru pentru Minoritățile Tradiționale din cadrul Parlamentului European să înscrie pe ordinea de zi a reuniunii din luna iunie această chestiune, informează MTI.

La inițiativa europarlamentarilor UDMR Iuliu Winkler și Csaba Sogor, susținută de copreşedintele grupului de lucru Csaba Tabajdi, s-a decis să se discute despre situația minorității maghiare din România la următoarea reuniune, programată pentru 14 iunie.

"Recent, guvernul Ponta a luat mai multe măsuri care au dus la înrăutățirea situației comunității maghiare din România", se arată într-un comunicat semnat de Csaba Tabajdi. "Este inacceptabil faptul că noul program de guvernare nu menționează nimic despre minorităţile naţionale, că se împiedică înfiinţarea unei facultăţi maghiare în cadrul UMF Târgu Mureş, autorizată după tergiversări îndelungate, şi că n-a fost numit niciun prefect sau subprefect de etnie maghiară în zonele populate de maghiari", precizează Tabajdi.

Mai mult, Tabajdi spune că sunt necesare mai multe discuții între UDMR și guvernul Ponta, pentru ca noua lege electorală să asigure o reprezentare echitabilă a maghiarilor din România.

La întrunirea de pe 14 iunie a Grupului vor participa reprezentanți ai UDMR și au fost invitați și membri ai guvernului român.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite