Doi dintre fiii lui Muammar Gaddafi propun un plan de înlăturare a tatălui lor de la putere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit publicaţiei The New York Times, doi dintre fiii ai liderului libian Muammar Gaddafi propun o tranziţie spre o democraţie constituţională care ar presupune retragerea de la putere a tatălui lor.

Cotidianul american semnalează că tranziţia ar fi condusă de fiul  colonelului Gaddafi, Saif al-Islam al-Gaddafi, potrivit unui diplomat şi unui responsabil libian care deţin informaţii în legătură cu acest proiect.

O persoană apropiată de fiii colonelului a semnalat că Muammar Gaddafi pare a fi de acord.The New York Times nu precizează, însă, dacă Muammar Gaddafi este de acord cu această propunere susţinută de fiii săi Saif şi Saadi al-Gaddafi.

image

Planul privind o tranziţie spre democraţie scoate în evidenţă diferenţele ce există de mult timp între fiii colonelului Gaddafi. În timp ce Saif şi Saadi au fost la şcoala occidentală, Khamis şi Mutassim sunt consideraţi partizani ai liniei dure.

Khamis al-Gaddafi este în fruntea unei miliţii proguvernamentale. Mutassim, consilier pe probleme de securitate naţională, este considerat un rival pentru Saif în competiţia pentru succesiune, mai scrie The New York Times.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite