Documente secrete, descoperite în coşul de gunoi regal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştii olandezi au descoperit informaţii clasificate despre Regina Beatrix şi familia ei într-un container de gunoi aflat în spatele palatului regal de la Haga, relatează Reuters.

Jurnaliştii olandezi au descoperit informaţii clasificate despre Regina Beatrix şi familia ei într-un container de gunoi aflat în spatele palatului regal de la Haga, relatează Reuters. Televiziunea NOVA a spus că reporterii săi au găsit pungi pline cu documente oficiale, cărţi de credit cu adrese personale şi informaţii despre moştenitorul tronului, prinţul Willem-Alexander, şi soţia sa, Maxima.

Containerul mai conţinea o listă cu vizitele în străinătate ale reginei Beatrix şi vizitele în Olanda ale şefilor de stat străini până în 2010. NOVA a spus că nu va da publicităţii toate detaliile din motive de securitate. Premierul Jan Peter Balkenende a spus că se vor lua măsuri imediate pentru a se evita ca astfel de lucruri să se mai întâmple. Televiziunea olandeză a declarat că vizitele planificate până în 2010 indică faptul că Regina Beatrix (69 de ani) intenţionează să rămână pe tron cel puţin până la acea dată, în ciuda unor speculaţii potrivit cărora ar putea să abdice. Mama ei, Juliana, a făcut astfel la 71 de ani. Biroul de presă al guvernului a spus că vizitele au fost fixate pentru şeful statului, care ar putea fi un succesor al reginei, dacă aceasta se hotărăşte să abdice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite