Disidentul Chen Guangcheng a ajuns în Statele Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Disidentul chinez Chen Guangcheng a sosit sâmbătă seara pe aeroportul newyorkez Newark, după ce a părăsit China sâmbătă dimineaţa, au declarat surse concordante, relatează AFP.

Avionul la bordul căruia s-a aflat disidentul orb şi familia sa a aterizat la ora locală 18.23 (duminică, 1.23, ora României), potrivit site-ului companiei aeriene americane United Airlines.

Chen Guangcheng, în vârstă de 40 de ani, împreună cu soţia şi cei doi copii ai lor, urmau să meargă în sudul cartierului Manhattan, pentru a petrece prima noapte în Statele Unite într-un apartament din Washington Square Village, a precizat pentru AFP John Beckman, purtătorul de cuvânt al Universităţii New York (NYU).

Este vorba, în această fază, despre o cazare provizorie.

Imobilul în care disidentul şi familia sa urmează să petreacă noaptea este înconjurată de grădini cu jocuri pentru copii.

El nu era sigur că va sta de vorbă cu presa în faţa imobilului, unde aşteptau câteva zeci de jurnalişti, relatează Mediafax.

Disidentul orb, care a denunţat excesele politicii de controlare a naşterilor, a declanşat un incident diplomatic refugiindu-se la sfârşitul lui aprilie, timp de şase zile, în Ambasada Statelor Unite din Beijing, după ce a reuşit să fugă de acasă, unde era plasat de 19 luni sub arest la domiciliu.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite