Directorul executiv al Yahoo a fost concediat prin telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După luni de zile în care au circulat numeroase speculaţii în legătură cu un conflict intern, directorul executiv al Yahoo a fost concediat din funcţia de conducere pe care o ocupa. Potrivit propriilor declaraţii, Carol Bartz a fost anunţată prin telefon de încetarea contractului.

În locul său, ca interimar, va veni directorul economic al companiei, Tim Morse.

"Dragi colegi, regret să vă anunţ că tocmai am fost concediată prin telefon de către preşedintele boardului. A fost o plăcere să lucrez cu voi toţi şi vă doresc numai bine în continuare", a anunţat Bartz într-un mail către angajaţii Yahoo.

Bartz a început colaborarea cu Yahoo! la începutul anului 2009, atunci când a preluat funcţia cofondatorului companiei, Jerry Yang. Ca director executiv, aceasta a propus şi oprerat reorganizarea echipei de management şi a concediat unui număr semnificativ de angajaţi, pentru a reduce costurile. De asemenea, Bartz a reorientat compania, de la o forma tradiţională la una personalizată.

Potrivit CNN.com, Bartz nu a reuşit să revitalizeze compania, aşa cum şi-a luat angajamentul iniţial, ba mai mult, în ultimele luni, corporaţia Yahoo a fost hărţuită din toate părţile de investitori, analişti şi bloggeri.

Şi deşi ca director executiv, Carol Bartz a încercat să atragă atenţia asupra unor succese punctuale cum ar fi creşterea traficului în momente cheie precum nunta regală din Marea Britanie şi tsunamiul din Japonia, acţionarii Yahoo nu au fost mulţumiţi de rezultate.

Yahoo doreşte sa ajungă din urmă Google şi Facebook încercând să îşi îmbunătăţească motorul de căutare şi reaţelele sociale. Actiunile Yahoo! au crescut cu şase procente după aflarea veştii concedierii lui Carol Bartz. Acestea s-au situat la 13,72 dolari, în creştere cu 81 de cenţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite