AUDIO Directorul London School of Economics a demisionat din cauza legăturilor cu Gaddafi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Howard Davies, directorul London School of Economics (LSE), a demisionat în urma legăturilor financiare cu familia colonelului libian Muammar Gaddafi.

"Am hotărât că este mai bine ca eu să mă retrag. Pe scurt, sunt responsabil pentru reputaţia şcolii, care a fost afectată şi trebuie să-mi asum responsabilitatea pentru acest lucru", a declarat Davies.

Ascultaţi aici explicaţia lui Howards Davies.

Fostul directorul LSE a recunoscut că se simte "jenat" de legăturile instituţiei cu familia colonelului Muammar Gaddafi. El a declarat că decizia de a accepta fonduri pentru cercetare de la fundaţia controlată de Saif Gaddafi are consecinţe negative şi şi-a exprimat regretul că a vizitat Libia pentru a consilia regimul privind modernizarea instituţiilor sale financiare.

Recent, au apărut acuzaţii că lucrarea sa de doctorat a fost scrisă de altcineva şi că a copiat bucăţi din teză.

În prezent, London School of Economics verifică acuzaţiile potrivit cărora unul dintre fiii liderului libian, Saif al-Islam Gaddafi, a plagiat lucrarea sa de doctorat. Saif al-Islam a studiat la London School of Economics între 2003 şi 2008, unde a făcut atât masteratul, cât şi doctoratul.

În 2009, Gaddafi a oferit o donaţie de 1,5 milioane de lire sterline către London School of Economics, din partea Fundaţiei internaţionale Gaddafi pentru opere caritabile şi dezvoltare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite