VIDEO Diplomaţia fotbalului între Filat şi Smirnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul moldovean, Vlad Filat, şi liderul transnistrean, Igor Smirnov, au avut, marţi seara, o întrevedere neoficială la Tiraspol, în timpul meciului de fotbal dintre FC Sheriff şi FC Basel, din ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor.

„Este o premieră pentru Republica Moldova când o oficialitate de rang înalt asistă la un meci de fotbal la Tiraspol", a declarat pentru „Jurnal".md vicepremierul în problema reintegrării, Victor Osipov.

Vezi aici imagini video de la întâlnire.

Acesta a spus că premierul Vlad Filat şi liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov, au discutat despre identificarea unor soluţii în ceea ce priveşte reglementarea problemei transnistrene, dar şi despre fotbal. Vicepremierul a precizat că nu au fost stabiliţi termeni de reglementare a problemei transnistrene.

Osipov a menţionat că vizita premierului a fost organizată într-un termen record. „Luni am vorbit despre acest lucru, iar marţi am ajuns la Tiraspol. Premierul Filat a avut o convorbire telefonică cu Smirnov şi i-a transmis că ar vrea să vină la meci. Deplasarea a fost organizată în cele mai mici detalii.

Ne amintim de tentativele lui Voronin de a ajunge la meciuri, care s-au soldat cu fiasco", dezvăluit Osipov. Filat nu a urmărit meciul împreună cu Smirnov, dar a primit o lojă pe arena Sheriff. În decembrie 2009, premierul moldovean a dorit să fie prezent la meciul Sheriff - Steaua Bucureşti, care a avut loc pe stadionul de la Tiraspol, însă autorităţile transnistrene l-au refuzat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite