Din cauza crizei, Italia nu mai este interesată de Olimpiadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Mario Monti a anunţat că guvernul său nu va sprijini planul ca Italia să intre în competiţie pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Vară din 2020. Motivul: Roma nu poate asigura suportul financiar în această perioadă de criză pentru a susţine acest eveniment.

Organizarea Jocurilor Olimpice ar costa Roma 12,5 miliarde de euro, iar premierul Mario Monti a anunţat că situaţia financiară dificilă din Peninsulă nu permite Executivului să ofere garanţiile cerute de Comitetul Olimpic Internaţional pentru organizarea Olimpiadei.

„Am ajuns la concluzia unanimă că în actuala situaţie guvernul italian nu se simte capabil să-şi ia angajamentul de a asigura garanţii", a declarat şeful Consiliului de Miniştri de la Roma.Anunţul a fost făcut cu o zi înainte de expirarea termenului pe care îl stabilise Comitetul Olimpic pentru depunerea ofertelor de organizare a evenimentului din 2020.

După „retragerea" Romei, pe lista posibililor organizatori au rămas Madrid, Tokyo, Istanbul, Doha şi Baku. Italia pare că se scufundă din nou în recesiune. PIB-ul său a scăzut cu 0,7% în ultimul trimestru din 2011, mult peste previziunile analiştilor. După ce s-a redus cu 0,2 procente faţă de trimestrul trei, economia italiană înregistrează cea mai mare contracţie din ultimele 6 luni.

Guvernul italian se teme să nu păţească precum Grecia, unde nota de plată pentru Olimpiadă a depăşit 8,6 miliarde de dolari, cea mai mare parte din sumă fiind din împrumuturi, ceea ce a făcut ca deficitul ţării să ajungă în 2004 la 5,3 la sută, aproape dublu faţă de nivelul de 3 la sută permis de Uniunea Europeană. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite