Din bodyguard, şef la contraterorism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Janos Hajdu a fost desemnat comisar ministerial responsabil cu departamentul de contraterorism. Era de aşteptat o astfel de recompensă, deoarece, de aproape un deceniu, Hajdu a fost bodyguardul liderului Fidesz pe care l-a însoţit pretutindeni – în campania electorală, deplasările din ţară şi străinătate, manifestaţii, de multe ori servindu-i chiar ca şofer.

Acum, Orban i-a cerut să creeze un nou centru de contraterorism. Hajdu ar dispune de calităţile şi pregătirea necesare postului. După efectuarea stagiului militar, el a servit în cadrul unor unităţi armate, iar în 1991, ca poliţist, a participat în SUA la o pregătire de două luni.

A  fost, până în 2002, comandantul forţelor de intervenţie ale poliţiei, dar în acel an i s-a intentat proces, fiind acuzat că, în timpul unei acţiuni, ar fi brutalizat un suspect. A fost găsit nevinovat, dar şi-a dat demisia. El a considerat că acuzaţiile împotriva lui au fost inventate şi au fost consecinţele unei răzbunări a unui coleg. Procesul a avut loc imediat după căderea primului guvern Orban când a fost demis şi ministrul de Interne, Sandor Pinter. "Pe vremea lui nu puteau să-mi taie gâtul, el nu ar fi permis", a declarat Hajdu.

Hajdu speră că atât experienţa acumulată în anii aceia, cât şi sarcina de principal "înger păzitor" al liderului Fidesz îl vor ajuta în noua sa activitate, mai ales că în ultimii ani în Ungaria au fost tentative de acţiuni teroriste interne (organizaţia Săgeţile ungurilor) împotriva oamenilor politici.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite