Diademă de 250.000 de dolari pentru Miss Univers

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Japoneza Riyo Mori a fost desemnată cea mai frumoasă femeie din lume Peripeţii la Mexico City! Reprezentantele a 77 de ţări s-au întrecut pentru titlul de Miss Univers. Timp de o lună,

Japoneza Riyo Mori a fost desemnată cea mai frumoasă femeie din lume

Peripeţii la Mexico City! Reprezentantele a 77 de ţări s-au întrecut pentru titlul de Miss Univers. Timp de o lună, capitala Mexicului, care a găzduit concursul, s-a transformat în capitala frumuseţii. Pe tot parcursul celei de-a 56-a ediţii - şi mai ales în finală - au survenit incidente care au făcut să curgă valuri de cerneală în presă.

Japoneza Riyo Mori, 20 de ani, a fost încoronată Miss Univers 2007. Riyo a primit diadema tradiţională, confecţionată de renumita firmă de bijuterii Mikimoto, din ţara sa. Bijuteria are 800 de diamante şi 180 de perle, valorând 250.000 de dolari. Comitetul de organizare îi va mai pune la dispoziţie un apartament la New York timp de un an. Câştigătoarea va mai primi un salariu, o garderobă completă, un ceas de lux şi o bursă de studii de doi ani la Academia de cinema din New York. Emoţionată până la lacrimi, Riyo Mori a mărturisit că a învăţat mereu să fie fericită, răbdătoare şi să gândească pozitiv. Devenită a doua niponă care cucereşte titlul Miss Univers, după Akiko Kojima, care a reuşit aceeaşi performanţă în 1959, Riyo îşi doreşte să deschidă o şcoală de dans la Tokyo.

Incidente cu amprentă politică

Ediţia din acest an a concursului a fost dominată de scandaluri. Miss SUA, Rachel Smith, a fost huiduită de public. Donald Trump, unul dintre organizatorii evenimentului, a declarat că ostilitatea spectatorilor nu a fost faţă de Rachel, ci faţă de politica SUA în privinţa imigranţilor clandestini. Miss Suedia a părăsit competiţia sub presiunea compatrioţilor, care pretind că un astfel de concurs umileşte femeia. Miss Mexic a fost obligată să schimbe rochia pentru defilarea în costum tradiţional, pentru că ţinuta sa avea imprimeuri cu spânzuraţi şi împuşcaţi în urma rebeliunii religioase din 1920. Două participante, Miss Jamaica şi Miss Tanzania, nu au corespuns normelor impuse, ultima dintre ele apărând rasă în cap.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite