Dezbaterea democrată din Ohio s-a lăsat cu scântei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hillary Clinton şi Barack Obama au participat marţi la ultima dezbatere televizată dinaintea alegerilor din 4 martie din Texas, Ohio, Vermont şi Rhode Island, care au o miză de 336 de

Hillary Clinton şi Barack Obama au participat marţi la ultima dezbatere televizată dinaintea alegerilor din 4 martie din Texas, Ohio, Vermont şi Rhode Island, care au o miză de 336 de delegaţi. Cotidianul "New York Times" apreciază că a fost cea mai "detaliată şi la obiect" dezbatere de până acum, ambii candidaţi expunându-şi pe larg punctele de vedere. Tonul acesteia însă a fost mai puţin cordial decât cel abordat cu o săptămână în urmă.

Clinton i s-a adresat contracandidatului cu un mai rece "senator Obama" în loc de "Barack", aşa cum a făcut în dezbaterea de joia trecută. Ea şi-a atacat încontinuu rivalul şi nu s-a lăsat până nu s-a luat şi de presa americană, comentând că mereu ea este prima căreia i se adresează întrebări. Temele abordate au fost de interes pentru americani - de la problema asigurărilor de sănătate până la războiul din Irak.

Obama a zâmbit când Clinton l-a criticat pentru lipsa de experienţă în politica externă, reamintindu-i că ea este aceea care a susţinut războiul din Irak. Deşi se laudă că este mult mai experimentată decât Obama şi expertă în probleme de politică externă, întrebată dacă ştie prenumele celui ce va prelua funcţia lui Putin - Dmitri Medvedev -, Clinton s-a încurcat: "Medvedev - whatever", a spus ea în cele din urmă. Tot marţi, fostul candidat democrat Cristopher Dodd a anunţat că-l susţine pe Obama în lupta pentru desemnarea candidatului democrat unic.

McCain denunţă atacurile la adresa lui Obama

John McCain şi-a cerut scuze public şi a repudiat comentariile lui Bill Cunningham, un conservator din Ohio care prezintă emisiunea radio "The Big Show". Cunningham a vorbit în deschiderea unui eveniment la care participa McCain. El a acuzat mass-media americane că îl favorizează pe Obama şi a pronunţat de mai multe ori, pe un ton insidios, cel de-al doilea prenume al lui Obama - Hussein.

În replică, McCain şi-a cerut scuze pentru remarcile lui Cunnigham la adresa "a doi colegi din Senat" şi a afirmat că nu are nicio legătură cu cele spuse de antevorbitorul său. "De nenumărate ori mi-am exprimat respectul pentru senatorii Obama şi Clinton. Regret orice comentarii care s-au făcut la adresa acestor americani onorabili", a adăugat el.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite