Dezbaterea dintre Obama şi Romney, urmărită de Peste 67 de milioane de americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 67 de milioane de americani au urmărit la televizor dezbaterea dintre actualul preşedinte american Barack Obama şi contracandidatul său republican Mitt Romney, această cifră reprezentând un record de audienţă pentru ultimii 20 de ani, a anunţat, joi, Institutul Nielsen, citat de AFP.

Aproximativ 67,2 milioane de telespectatori, dintre care 46% aveau vârsta de peste 55 de ani, au urmărit prima dezbatere televizată dintre cei doi politicieni, în vederea scrutinului de pe 6 noiembrie, difuzată în direct din Denver, din statul american Colorado.

Această cifră reprezintă o creştere cu 28% în comparaţie cu cele 52 de milioane de persoane care au urmărit la televizor, în 2008, prima dezbatere dintre Barack Obama şi adversarul său de atunci, John McCain.

Aceasta este, totodată, cea mai mare audienţă pentru o dezbatere prezidenţială de la dezbaterea dintre democratul Bill Clinton, republicanul George Bush şi independentul Ross Perot din octombrie 1992, care a atras la acea vreme 69,9 milioane de telespectatori, au afirmat experţii de la Institutul Nielsen.

Recordul este încă deţinut de dezbaterea care i-a opus pe preşedintele democrat Jimmy Carter şi republicanul şi viitorul preşedinte Ronald Reagan, pe 28 octombrie 1980, cu 80,6 milioane de telespectatori.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite