VIDEO Dezastru în Australia. Mai multe diguri s-au rupt din cauza inundaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apele continuă să crească în sud-estul Australiei, unde mai multe diguri au fost rupte, luni. Inundaţiile ameninţă noi locuinţe.

Râurile din statul Victoria au inundat o zonă foarte mare, creând un lac interior cu lungimea de 90 de kilometri şi lăţimea de 40 de kilometri, potrivit serviciilor de urgenţă, citate de AFP.

Această zonă se confruntă cu inundaţii fără precedent. Este de necrezut, a declarat Kevin Monk, purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă ale statului.

Pe măsură ce apele fluviului Murray, unul dintre principalele cursuri de apă din ţară, au crescut, au fost emise alerte, duminică seara şi luni dimineaţa, în localităţile Pental Island şi Murrabit West, care numără fiecare câte 400 de locuitori.

Digurile au început să cedeze în jurul Murrabit West, iar apa a invadat zona, cu un risc de inundaţii în curs pentru următoarele 12 ore.

Inundaţiile ajung la locuinţe. Dacă oamenii nu sunt protejaţi cu saci de nisip, vor fi pagube. În unele zone s-au înregistrat într-o săptămână precipitaţii cât pentru un an întreg, a adăugat Monk.

Mai mult de 1.700 de case şi proprietăţi au fost deja afectate de creşterea nivelului apelor în nord-vestul agricol al statului Victoria, care se confruntă cu un adevărat dezastru. Serviciile de urgenţă se pregătesc pentru o probabilă revărsare a fluviului Murray.

Inundaţiile sunt atribuite fenomenului climatic La Nina, care a provocat deja o catastrofă fără precedent în nord-estul ţării. Cel puţin 30 de persoane au murit în ultimele săptămâni, în urma inundaţiilor care au devastat statul agricol şi minier Queensland.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite