Deutsche Telekom şi-a spionat angajaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigantul german de telefonie este suspectat de încălcarea legii privind protecţia datelor personale, pentru a descoperi o scurgere de informaţii Cea mai mare firmă de telefonie din

Gigantul german de telefonie este suspectat de încălcarea legii privind protecţia datelor personale, pentru a descoperi o scurgere de informaţii

Cea mai mare firmă de telefonie din Europa, Deutsche Telekom face obiectul unei anchete privind încălcarea legii de protecţie a datelor personale, relatează presa germană.

Potrivit "Der Spiegel", Deutsche Telekom (DT) ar fi colectat numerele apelate de membrii conducerii sale şi de cei ai consiliului de administraţie pentru a descoperi care dintre ele conduc la ziarişti.

Mai multe sute de mii de comunicaţii, făcute prin telefoane fixe şi mobile, ar fi constituit obiectul acestei supravegheri. Ilegalităţile s-ar fi petrecut în 2005 şi 2006, într-o tentativă secretă a departamentului de securitate internă al companiei de a verifica originea unor scurgeri de informaţii către presă.

Procuratura cercetează cazul

Actualul CEO, Rene Obermann, care nu se afla la conducerea companiei în momentul faptelor, a declarat că o anchetă este în curs, privind "utilizarea ilegală a datelor comunicaţiilor", în interiorul companiei, în 2005 şi, eventual, în 2006.

El a precizat că nicio conversaţie nu a fost ascultată şi că este vorba numai de posibila accesare ilegală a datelor de pe facturi, referitoare la numere de apel, ore de apel şi durata convorbirilor.

O treime din DT, una dintre cele mai mari companii de pe piaţa germană de capital, este în proprietatea statului. Afacerile firmei sunt urmărite îndeaproape de presa germană, care a citat adesea surse cu autoritate din cadrul companiei.

Adoptarea modelului american

În ultimii ani, companiile germane, ale căror acţiuni sunt listate la bursa din SUA, au adoptat practica americană de a investiga şi a face publice acţiunile ilegale petrecute în interiorul lor. Procurorii germani şi o firmă de avocaţi privată au fost însărcinaţi să investigheze posibile încălcări ale legii privind protecţia datelor.

"Luăm acest lucru în serios. Am transmis informaţiile procurorilor", a declarat Obermann. Vicepreşedintele consiliului de supraveghere al întreprinderii, Lothar Schroder, a spus că descoperirea "afectează încrederea în DT".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite