Deţinuţi interogaţi chinezeşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instructorii care au sosit la închisoarea de la Guantanamo Bay în decembrie 2002 şi-au bazat cursurile în care îi învăţau pe militari tehnicile de interogare pe un manual al Forţelor

Instructorii care au sosit la închisoarea de la Guantanamo Bay în decembrie 2002 şi-au bazat cursurile în care îi învăţau pe militari tehnicile de interogare pe un manual al Forţelor Aeriene chineze din 1957, informează "Washington Post".

Aceste tehnici au fost folosite de chinezi în timpul războiului din Coreea, împotriva militarilor americani. Cursurile includ "tehnica managementului coercitiv", "lipsirea de somn" sau "constrângerea prelungită".

Tehnicile "made in China" au fost folosite atât la Guantanamo Bay, cât şi de către CIA. Congresul a interzis folosirea acestor tehnici de către militari în 2005, însă CIA poate folosi un număr de metode de interogare "alternative", dar secrete.

Articolul care a stat la baza acestor tehnici a fost scris de sociologul Alfred D. Biderman. Acesta a discutat cu piloţii americani capturaţi şi interogaţi de către chinezi. "Ceea ce ar trebui să îi şocheze pe oameni este că acestea erau tehnici pentru obţinerea de confesiuni false", a declarat senatorul democrat de Michigan, Carl Levin.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite