Deschiderea JO, secret de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima repetiţie generală pentru ceremoniile de la Beijing s-a desfăşurat noaptea pe un stadion păzit mai ceva ca o fortăreaţă Organizatorii jocurilor de la Beijing au desfăşurat, în

Prima repetiţie generală pentru ceremoniile de la Beijing s-a desfăşurat noaptea pe un stadion păzit mai ceva ca o fortăreaţă

Organizatorii jocurilor de la Beijing au desfăşurat, în cel mai mare secret, joi noaptea, prima repetiţie generală a ceremoniei de deschidere a JO, ce va avea loc la 8 august, relatează televiziunea publică chineză.

Repetiţia a durat trei ore şi jumătate şi s-a desfăşurat în incinta "Cuibului de Păsări", cum a fost poreclit noul stadion naţional.

Acesta a fost înconjurat de trei cordoane de poliţie, accesul maşinilor s-a făcut doar pe bază de… parolă, iar participanţii la repetiţie au trebuit să semneze contracte de confidenţialitate. Spectacolul care va deschide JO a fost gândit de regizorul chinez Zhang Yimou, care a lucrat la scenariu nu mai puţin de trei ani, împreună cu o echipă de artişti internaţionali.

Deşi, după cutremurul care a devastat China în mai, soldat cu peste 70.000 de morţi numai în provincia Sichuan, autorităţile de la Beijing au luat în considerare anularea spectacolului sau înlocuirea lui cu o ceremonie mai sobră, ulterior s-au răzgândit.

Spectacolul va avea loc, singura schimbare fiind includerea în ceremonia de deschidere a unui tribut dedicat victimelor cutremurului. Alte trei repetiţii sunt prevăzute înainte de ceremonia propriu-zisă, din 8 august.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite