"Desant" rusesc în Cuba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul rus Igor Secin a efectuat o vizită în Cuba, la puţin timp după ce un oficial de la Moscova a vorbit de amplasarea unor bombardiere în această ţară. Vizita de trei zile

Vicepremierul rus Igor Secin a efectuat o vizită în Cuba, la puţin timp după ce un oficial de la Moscova a vorbit de amplasarea unor bombardiere în această ţară.

Vizita de trei zile a avut ca scop extinderea "procesului de reactivare a legăturilor economice" prin participarea unor companii ruse la dezvoltarea terenurilor petrolifere şi la modernizarea rafinăriilor din Cuba. Potrivit agenţiei "Prensa Latina", din delegaţia rusă a făcut parte şi şeful FSB, Nikolai Patruşev, care a fost prezent şi la întrevederea dintre Igor Secin şi preşedintele cubanez, Raul Castro.

O serie de analişti susţin că vizita se înscrie în ofensiva Kremlinului de "recucerire" a vechilor zone de influenţă, mai ales că înainte de Cuba, Secin a fost în China pentru a discuta despre cooperarea bilaterală în domeniul economic şi energetic.

Ţinând însă cont de prezenţa misterioasă a lui Patruşev, alţi analişti apreciază că turneul cubanez al vicepremierului rus are legătură cu informaţiile publicate recent de "Izvestia", potrivit cărora, Moscova ar putea folosi Cuba ca bază de alimentare pentru bombardierele strategice Tu-160 şi Tu-95. Ministerul rus al Apărării a negat informaţiile.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite