"Der Spiegel": FMI analizează retragerea sprijinului financiar pentru Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondul Monetar Internaţional analizează sistarea ajutorului financiar pentru Grecia, se arată într-un raport ce va fi publicat astăzi în revista germană Der Spiegel, scrie presa de la Atena.

Raportul arată că răbdarea oficialilor FMI faţă de Atena, care întârzie să-şi respecte angajamentele convenite cu creditorii internaţionali, este aproape sfârsit. "Oficiali de rang înalt ai Fondului Monetar au informat Uniunea Europeană că FMI nu mai este dispus să sprijine Grecia mult timp", se arată în raport. FMI a cerut Greciei să-şi reducă datoria publică la 120% din PIB până în 2020 pentru ca aceasta să fie sustenabilă pe termen mediu, dar oficialii Fondului sunt acum pesimişti în ceea ce priveşte capacitatea Atenei de a face acest lucru.

Datoria Greciei a crescut în 2011 la 160% din PIB. Grecia a încheiat un acord de împrumut în valoare de 340 de miliarde de euro cu FMI şi CE. Din pachetul de salvare a Greciei face parte şi stergerea unor datorii de peste 100 de miliarde de euro, în schimbul aplicării unor măsuri dure de austeritate.
Grecia ar urma să intre in incapacitate de plată cel mai devreme în septembrie, potrivit raportului FMI.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite