Deputaţi libanezi anunţă că au primit mesaje de ameninţare de la un număr de telefon sirian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţi din cadrul opoziţiei libaneze ostile regimului de la Damasc au declarat că au primit mesaje scrise pe mobil de ameninţare de la un număr de telefon sirian, atât înainte, cât şi după asasinarea şefului serviciilor de informaţii din cadrul Forţelor de Securitate Internă (FSI), relatează AFP.

"În ziua dinaintea atentatului am primit un SMS de la un număr (de telefon) sirian care spunea «fii de c..., vă vom lichida unul câte unul»", a declarat luni seara pentru un post de televiziune deputatul Ammar Houry, membru al grupului parlamentar condus de către Saad Hariri, liderul opoziţiei.

El a precizat că patru dintre colegii săi, deputaţii Ahmad Fatfat, Hadi Hbeich, Khaled el-Daher şi Nuhad al-Mashnuk, au primit un SMS similar. Fatfat, el-Daher şi Hbeich au confirmat acest lucru marţi, prin declaraţii pentru presa locală.

"Pe loc nu le-am acordat atenţie, până la asasinarea (a doua zi) a generalului Wissam al-Hassan", şeful serviciilor de informaţii din cadrul poliţiei libaneze, ucis într-un atentat cu maşină-capcană împreună cu alte două persoane, a declarat Houry.

"După asasinat, am primit al doilea SMS, care spunea «mabruk (felicitări, în arabă), numărătoarea inversă a început; unul din zece (a fost) eliminat». S-a dovedit că numărul de la care au fost trimise aceste mesaje este un număr (de telefon) sirian", a precizat el.

Asasinarea generalului al-Hassan, considerat o "oaie neagră" de către regimul sirian, a provocat o nouă criză în Liban, ţară deja divizată între susţinători şi adevrsari ai preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Opoziţia a acuzat regimul sirian că se află în spatele acestui atentat şi a cerut plecarea de la putere a Guvernului condus de către Najib Mikati, dominat de puternica mişcare armată şiită Hezbollah, apropiată regimului al-Assad, şi de aliaţi ai acesteia.

O serie de lideri libanezi ostili regimului sirian au fost asasinaţi în perioada 2005-2008, inclusiv fostul premier Rafic Hariri. Siria, fostă putere tutelară, a fost acuzată că se află în spatele acestor asasinate, mai ales de către opoziţie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite