Departamentul de Stat american are blog oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai-marii din Departamentul de Stat au hotărât că este important să fii în pas cu noile tendinţe. De aceea, Departamentul a lansat, miercuri, blogul "Dipnote" (http://blogs.state.gov), un

Mai-marii din Departamentul de Stat au hotărât că este important să fii în pas cu noile tendinţe. De aceea, Departamentul a lansat, miercuri, blogul "Dipnote" (http://blogs.state.gov), un forum destinat schimbului de opinii despre politica externă a Statelor Unite.

Mesajul de întâmpinare a fost postat de purtătorul de cuvânt, Sean McCormack. Noul blog, care promite să se debaraseze de jargonul diplomatic şi invită publicul să discute problemele arzătoare ale lumii actuale, a fost deja nevoit să dea explicaţii cu privire la numele său. "Suntem noi în acest domeniu.

Se pare că deja ne-am încălcat angajamentul, folosind jargonul Departamentului de Stat, încă de la numele blogului nostru", a declarat McCormack. "<> se referă la o notă diplomatică. Este unul dintre multiplele moduri în care guvernele comunică oficial între ele", a explicat el. Pentru inaugurarea blogului, întrebarea lansată spre dezbatere a fost: "Cine trebuie autorizat să aibă tehnologie nucleară?".

Reacţiile stârnite de iniţiativă sunt în general entuziaste. "John din Oregon" consideră formidabilă "apariţia a câteva raze de soare în plus pe culoarele lungi şi întunecate ale Departamentului de Stat, odată cu lansarea blogului". "Sper că acest <> (...) va putea ajuta puţin la refacerea reputaţiei Statelor Unite în interiorul ţării şi printre prietenii noştri din lume", comentează el. "Vom vedea dacă aceasta nu se va dovedi doar o altă manevră politică obscură", scrie un anume Joe, ceva mai sceptic.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite