Demisie în tabăra lui McCain

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doug Goodyear, desemnat de senatorul de Arizona pentru a coordona organizarea Convenţiei Republicane de la începutul lui septembrie, din Minneapolis-Saint Paul (statul Minnesota), şi-a prezentat

Doug Goodyear, desemnat de senatorul de Arizona pentru a coordona organizarea Convenţiei Republicane de la începutul lui septembrie, din Minneapolis-Saint Paul (statul Minnesota), şi-a prezentat demisia. Gestul luiGoodyear, director al firmei de lobby DCI Group, a fost provocat de dezvăluirile revistei "Newsweek", potrivit cărora firma republicanului a primit 348 de mii de dolari în anul 2002, pentru a apăra interesele guvernului militar din Myanmar.

"Mi-am prezentat demisia pentru a nu distrage atenţia de la dezbaterea politică. Voi continua să-l susţin pe John McCain pentru funcţia de preşedinte", a declarat el.

Documente ale Departamentului de Justiţie american arată că DCI a semnat un contract prin care se angaja să "îmbunătăţească relaţiile dintre SUA şi Myanmar" şi să acţioneze în calitate de reprezentant al regimului militar la Washington. Guvernul de la Yangon este vizat de criticile internaţionale, în special din partea Statelor Unite, pentru că nu respectă drepturile omului şi, în ultimele zile, pentru piedicile puse operaţiunilor internaţionale de ajutor, după ce trecerea ciclonului Nargis a afectat aproximativ un milion şi jumătate de persoane.

Anul trecut, regimul a suprimat în mod brutal demonstraţiile călugărilor budişti, peste 30 dintre aceştia fiind ucişi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite