David Cameron a crezut că soţia sa a murit în atentate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul britanic David Cameron a declarat, într-un interviu acordat cu ocazia comemorării a zece ani de la 11 septembrie, că a crezut, în 2001, că soţia sa Samantha a murit în atacurile de la New York, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

În momentul atacurilor, Cameron se afla în Oxfordshire, în timp ce soţia sa, Samantha, care era însărcinată în două luni cu primul lor copil, Ivan, era la New York pentru a deschide o nouă filială a companiei de papetărie Smythson, unde lucra în calitate de consultant.


Deşi se afla într-un magazin la câţiva kilometri de World Trade Center, ea nu şi-a putut contacta soţul, timp de cinci ore, pentru a-i spune că este în siguranţă, deoarece telefonul şi reţele mobile nu mai funcţionau imediat după atac.


"Samantha era în New York în ziua aceea, în Manhattan, şi nu voi uita orele în care o sunam pe mobil iar şi iar şi nu puteam să o contactez pentru că sistemul de telefonie mobilă căzuse", a declarat Cameron pentru postul de televiziune prin satelit Al-Jazeera.


"Îmi aduc aminte exact unde eram când am reuşit în cele din urmă să o contactez şi ce fericit am fost să îi aud vocea", a explicat ea.
Premierul a avertizat, de asemenea, că Marea Britanie a "pierdut din autoritatea sa morală" prin modul în care a răspuns, având în vedere controversa care încă persistă în legătură cu războiul din Irak şi acuzaţiile de complicitate la tortură.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite