Damasc: atentate soldate cu zeci de morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două explozii au avut loc joi în capitala siriană, Damasc, soldate cu "zeci de morţi şi de răniţi", majoritatea civili, a anunţat televiziunea de stat siriană, citată de AFP.

Postul de televiziune a difuzat primele imagini, care arătau cadavre carbonizate la bordul a zeci de caroserii de maşină arse, precizând că atacurile "teroriste" au fost comise pe autostrada din sud, "în momentul în care oamenii mergeau la serviciu şi elevii la şcoală".

Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO) a afirmat la rândul său că cele două explozii, dintre care una a fost provocată de o maşină-capcană, au vizat un centru al serviciilor de informaţii şi s-au soldat cu victime.

Două coloane de fum erau vizibile deasupra capitalei, unde geamurile de la locuinţe au fost zguduite.

Potrivit unui fotoreporter al AFP, numeroase maşini civile au fost distruse, iar faţadele anumitor clădiri au fost avariate. Un crater de trei metri adâncime a fost provocat de deflagraţii.

Ultimul atentat mortal de la Damasc a avut loc la 27 aprilie. Unsprezece persoane au fost ucise atunci într-un atac sinucigaş comis în faţa unei moschei.

Regimul preşedintelui Bashar al-Assad se confruntă de 14 luni cu o revoltă populară pe care refuză să o recunoască şi pe care o reprimă violent. El acuză "teroriştii" că ar fi la originea violenţelor din ţară şi a atentatelor.

La rândul său, opoziţia siriană acuză regimul că "fabrică" aceste atentate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite