Damasc: Lupte în apropierea palatului prezidenţial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a doua zi consecutiv, în capitala siriană Damasc au avut loc confruntări sângeroase între forţele guvernamentale siriene şi rebeli, au relatat militanţi ai unor ONG-uri de la faţa locului care au trimis imagini video în toată lumea.

Sute de civili sunt obligaţi să se refugieze. Violenţe s-au înregistrat în aproape toate cartierele capitalei. Luptele care s-au  desfăşurat duminică sunt considerate cele mai puternice de la începerea, în urmă cu 17 luni, a revoltei împotriva preşedintelui Bashar al Assad. Pentru scurt timp, protestatarii au reuşit să blocheze şoseaua care ducea la aeroportul din Damasc.

Armata şi forţele rebele s-au ciocnit şi în apropierea palatului prezidenţial din capitală. Lupte grele au loc şi în alte oraşe siriene ca Hama, Alep sau Homs unde armata guvernamentală a bombardat cu focuri de artilerie zonele din oraş deţinute de rebeli.

Între timp, s-a anunţat că general-maior Adnan Silu, fostul şef al programului sirian de arme chimice, s-ar fi alăturat rebelilor, respectiv Armatei Siriene Libere. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite