Dalai Lama donează premiul de 1,1 milioane de lire sterline primit aseară la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderului spiritual exilat al Tibetului, Dalai Lama, i s-a decernat premiul Templeton, în valoare de 1,1 milioane lire sterline, la o ceremonie ținută la Londra.

Premiul i-a fost acordat pentru promovarea cercetării ştiinţifice şi a armoniei între religii. Ceremonia a fost ținută la Catedrala St. Paul's din Londra.

Dalai Lama a vorbit despre originile conflictelor cu autorităţile chineze din Tibet şi a lăudat India, unde el trăieşte în exil, pentru că permite multor tradiţii religioase să coexiste.

Dalai Lama a anunțat că va dona banii primiți în scopuri caritabile, transmite BBC. Liderul spiritual va dona aproximativ 900.000 de lire sterline organizației "Salvați Copiii!" din India, iar 125.000 de lire sterline vor fi redirecționate către Institutul "Viață și Minte". De asemenea, banii rămași vor fi donați unei fundații care se va ocupa să-i învețe pe călugării tibetani câte ceva despre știință.

Este cea de-a 40-a ediție a premiilor Templeton, fundația răsplătește din 1972 orice persoană în viață care are o contribuţie majoră la afirmarea "dimensiunii spirituale a vieţii", fie prin descoperiri, fie prin lucrări practice.

Dalai Lama, născut sub numele de Lhamo Dhondub, a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1989. Budiștii sunt de părere că bărbatul în vârstă de 76 de ani este reîncarnarea unui conducător din Antichitate. El este șeful spiritual al budismului tibetan și liderul guvernului tibetan aflat în exil în Dharamsala.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite