DaimlerChrysler, un eşec

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania americană nu este la prima ispravă de acest fel. În 1998 Daimler a fuzionat cu Chrysler, în noua societate DaimlerChrysler. Doi ani mai târziu, DaimlerChrysler cumpăra, pentru două miliarde de dolari, 34% din Mitsubishi. Dar, alianţa Daimler cu Chrysler nu a mers bine.

Culturile celor doi producători erau total diferite, iar Chrysler avea tehnologii învechite comparativ cu Mercedes. Singura colaborare vizibilă a fost montarea motorului V6 diesel de la Mercedes în modelele Jeep Grand Cherokee, Commander şi limuzina Chrysler 300C. Prea puţin.

Anul trecut, Daimler a vândut 80% din Chrysler pentru 5,5 miliarde de euro fondului de investiţii Cerberus.Daimler a mai investit încă 2,5 miliarde de dolari în Mitsubishi între 2000 şi 2004, fără niciun rezultat.

Pentru că motoarele diesel Mercedes erau prea scumpe pentru japonezi, Daimler a cumpărat propulsoare diesel de la Volkswagen pentru Mitsubishi. Singura platformă comună Mercedes-Mitsubishi a fost în cele din urmă un eşec.

Din Smart Forfour şi Mitsubishi Colt, doar ultimul mai este pe piaţă. Pentru că Forfour şi-a încheiat ciclul de viaţă în 2004, cu mult înainte de termen. Acţionarii Daimler nu au mai vrut să pompeze bani în Mitsubishi şi marea alianţă a început să se destrame. ;

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite