DSK şi-a anulat vizita în Parlamentul European din cauza protestelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vizita lui Dominique Strauss-Kahn în Parlamentul European pe 27 martie a fost anulată după protestele unor eurodeputate, anunţă surse parlamentare citate de AFP.

Numele fostului director al FMI a fost retras de pe lista invitaţilor la conferinţa pe tema "învăţămintelor privind criza economică globală", la care trebuia să participe premierul luxemburghez Jean-Claude Junker şi fostul preşedinte al BCE Jean-Claude Trichet.

"DSK a anunţat că va anula vizita la conferinţa EU40", din care fac parte parlamentari cu vârste mai mici de 40 de ani, a declarat eurodeputatul liberal Alexander Alvaro.

Iniţiativa fusese criticată dur de trei eurodeputate, care ceruseră anularea acesteia.

"Am aflat, cu consternare şi furie, despre invitaţia adresată lui Dominique Strauss-Kahn pentru a veni în Parlamentul European la iniţiativa colegului nostru Alexander Alvaro", au scris socialistele Veronique De Keyser şi Zita Gurmai împreună cu ecologista Isabelle Durant.

"În numele luptei pe care o ducem pentru demnitatea femeilor, ne opunem acestei invitaţii şi cerem preşedintelui să vegheze ca Parlamentul să rămână un loc dedicat activităţii legislative", adaugă parlamentarii.

"Respectăm prezumţia de nevinovăţie, respectăm dreptul la libera exprimare şi refuzăm orice ingerinţă moralizatoare în viaţa oricui. Dar (...) considerăm că această invitaţie este indecentă", afirmă eurodeputatele.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite