DSK, pus la zid de un senator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Departe de a fi ajuns la final, povestea ce-l are ca protagonist pe fostul şef al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss Kahn, se ramifică pe zi ce trece. Ultimele dezvăluiri se referă la o apariţia misterioasă a unei „femei măritate“ care ar lucra în sectorul bancar, după cum relatează publicaţia „New York Post“.

Fostul director FMI s-ar fi întâlnit cu această femeie în ziua de 14 mai, cu doar câteva ore înainte de incidentul reclamat de camerista de la hotelul din New York. „Necunoscuta" a fost surprinsă, în acea zi de camerele de luat vederi de la Hotelul Sofitel, împreună cu Strauss Kahn, înainte de ora 13.30. Ulterior, Nafissatou Diallo, camerista în vârstă de 32 de ani care a intrat în apartamentul lui DSK în acea zi, a reclamat că acesta a agresat-o.

Mobilizare politică

După ce fostul director FMI a fost reţinut în baza plângerii lui Diallo, procuratura din New York a căutat-o pe „necunoscuta" care-l însoţea pe Strauss Kahn în acea zi, însă aceasta ar fi refuzat categoric să discute cu anchetatorii, mai susţine „New York Post". „Afacerea DSK", după cum o denumeşte presa franceză, a depăşit graniţele judiciare şi a intrat în sfera politicului din New York, după ce un senator democrat a cerut recent continuarea anchetei ce-l vizează pe DSK.

Este vorba de Bill Perkins, o figură centrală a comunităţii de culoare din Harlem, care, într-o conferinţă de presă organizată ieri, şi-a arătat deschis susţinerea faţă de camerista Nafissatou Diallo, a cărei credibilitate este pusă acum sub semnul întrebării. Lui Bill Perkins au anunţat că i se alătură şi alţi lideri religioşi, precum imamul marii moschei din Harlem, Suleiman Konate, ori mai mulţi reprezentanţi ai bisericii baptiste. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite