DSK, acuzat oficial în „Afacerea Carlton“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al Fondului Monetar Internaţional Dominique Strauss-Kahn a fost pus oficial sub acuzare luni seară în „Afacerea Carlton“ pentru participare la „proxenetism într-o grupare organizată“.

Dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 20 de ani de închisoare, relevă AFP. Cazul investigat de poliţia franceză se referă la o serie de petreceri libertine organizate în hotelul de lux Carlton din oraşul francez Lille.

Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, a recunoscut că a luat parte la astfel de „serate", dar a afirmat că nu ştia că sunt implicate prostituate. Poliţia a urmărit să afle şi dacă DSK a fost implicat în reţeaua care furniza prostituate pentru clienţi care ocupau funcţii importante. În Franţa, apelarea la serviciile unor prostituate nu este ilegală, dar este ilegală procurarea acestora pentru alţii.

Potrivit avocaţilor săi, DSK a respins toate acuzaţiile formulate împotriva sa. „A susţinut cu fermitate că nu este vinovat de niciuna dintre aceste fapte şi că nu a fost niciodată conştient că femeile întâlnite ar putea fi prostituate", a declarat avocatul Richard Malka. Strauss-Kahn a rămas în libertate după plata unei cauţiuni de 100.000 de euro.

DSK a demisionat din fruntea Fondului Monetar Internaţional în luna mai a anului trecut, în urma acuzaţiilor că ar fi violat o cameristă de la un hotel de lux din New York. Totuşi, după câteva săptămâni petrecute la închisoare, procurorii au renunţat la acuzaţiile penale. Camerista a intentat însă proces civil. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite