3 morţi şi 100 de răniţi într-un cutremur cu magnitudinea de 5,9 în Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cutremur cu magnitudinea de 5,9 s-a produs, joi seara, în Turcia, în apropiere de oraşul Bursa, potrivit Institutului american de geofizică USGS.

UPDATE 08.33 Trei persoane au murit şi aproape 100 au fost rănite în urma cutremurului cu magnitudinea de 5,9 care s-a produs joi seară în nord-vestul Turciei, informează Deseret News, care citează AP.

Cutremurul a lovit în vestul Turciei, la 121 de kilometri sud de oraşul Bursa, la ora locală 23.15.

Epicentrul a fost localizat în oraşul Simav, la o adâncime de circa 4,5 kilometri. Seismul a fost resimţit şi în oraşele Istambul, Bursa şi Izmir. Au existat şase replici, iar cea mai puternică a fost de 4,5 grade.

Cel puţin o persoană a murit, joi seară, în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,9 pe scara Richter, care s-a produs în nord-vestul Turciei şi a provocat şi pagube materiale, a anunţat guvernatorul provinciei Kutahya, Kenan Ciftci, citat de AFP.

"Un cetăţean care s-a speriat în timpul cutremurului s-a aruncat pe fereastră şi a murit", a precizat Ciftci, care a adăugat: "Există şi pagube şi încercăm să restabilim alimentarea cu energie la Simav".

Reţelele telefonice din apropierea epicentrului s-au aglomerat în scurt timp, făcând dificilă strângerea informaţiilor privind pagubele.

Seisme cu astfel de magnitudini provoacă în general pagube materiale în Turcia, unde multe clădiri nu respectă normele de siguranţă, relatează Mediafax. Un cutremur violent înregistrat în 1970 în aceeaşi provincie s-a soldat cu moartea a peste 1.000 de persoane, iar două seisme puternice produse în zone foarte populate şi industrializate din nord-vestul ţării s-au soldat cu circa 20.000 de morţi, în august şi noiembrie 1999. Experţii în seismologie apreciază că şi regiunea Istanbul este ameninţată de un cutremur violent.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite