Cutremur de 6,5 grade în Japonia UPDATE A fost retras avertismentul de tsunami

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Japonia a emis un avertisment de tsunami după ce a fost zguduită de un cutremur de magnitudine 6.5 grade pe scara Richter, anunţă Agenţia de meteorologie din Japonia.

UPDATE 3.25 Autorităţile nipone au retras avertismenul de tsunami. În urma cutremurului de 6,5 grade care a lovit Japonia luni dimineaţă, la ora locală 07:24, autorităţile nipone a emis un avertisment  pentru zonele de coastă din prefectura Miyagi, în nord-estul Japoniei. După mai puţin de 90 de minute, reporterul CNN transmitea că "tsunamiul a ajuns deja la ţărm şi a fost unul mic". La ora locală 09:05 a fost retras avertismentul de tsunami.



Autorităţile nipone au emis luni dimineaţă un avertisment de tsunami pentru zonele de coastă din prefectura Miyagi, în nord-estul Japoniei, după ce un cutremur de magnitudine 6.5 a lovit regiunea, potrivit CNN.

Agenţia de meteorologie din Japonia a anunţat că valurile ar putea atinge 0,5 metri. Televiziunea japoneză NHK crede că pericolul tsunamiului a trecut. Imaginile difuzate de NHK arată valuri mici care "ar putea fi un indiciu al creşterii nivelului apei", potrivit meteorologului Jacqui Jeras.

Cutremurul din această dimineaţa s-a petrecut lângă locul cutremurului de pe 11 martie, de 9 grade magnitudine, care a provocat un tsunami ce a ucis mii de oameni şi a declanşat o alertă de radioactivitate crescută la centrala nucleară Fukushima.

Cutremurul de 6,5 grade a lovit la 112 kilometri est de Sendai, la o adâncime de 6 kilometri.

O "avertizare" înseamnă că un val cu înălţimea limitată ar putea atinge litoralul şi corespunde unui grad de periculozitate mai mic decât o "alertă", care anunţă că un val seismic cu înălţimea de aproximativ doi metri este posibil, potrivit Mediafax.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite