Cutremur în statul brazilian Minas Gerais. Nicio persoană n-a fost rănită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cutremur cu magnitudinea evaluată între 3,6 şi 4 grade s-a produs sâmbătă la Montes Carlos, în nordul statului Minas Gerais (sud-estul Braziliei), a anunţat Lucas Barros, şeful Observatorului Seismologic al Universităţii Brasilia, relatează AFP.

Universitatea nu a putut realiza o măsurare precisă a magnitudinii seismului, deoarece a existat o pană în recepţionarea datelor cu o oră înainte de cutremur, a precizat Lucas Barros pentru site-ul G1 al postului Globo.

Potrivit pompierilor din Montes Carlos, un oraş situat la 400 de kilometri de Belo Horizonte, capitala statului Minas Gerais, nu a fost rănită nicio persoană, dar mai multe imobile prezintă fisuri, notează Mediafax.

Potrivit imaginilor înregistrate de o cameră din circuitul intern al unui centru comercial din Montes Carlos, difuzate pe G1, clienţii au fost cuprinşi de panică în momentul seismului, care s-a produs la ora locală 10.50 (16.50, ora României) şi a durat trei secunde. Toţi au ieşit în fugă, în stradă.

În cursul ultimilor zece ani, aproximativ zece cutremure de slabă magnitudine s-au produs la Montes Carlos, un oraş situat în apropierea unei falii geologice active.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite