Cursa democrată, departe de final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hillary Clinton a dat asigurări că nu va abandona lupta pentru nominalizarea democrată, indiferent de rezultatele alegerilor primare de ieri din Pennsylvania. Întrebată, în cadrul unei

Hillary Clinton a dat asigurări că nu va abandona lupta pentru nominalizarea democrată, indiferent de rezultatele alegerilor primare de ieri din Pennsylvania. Întrebată, în cadrul unei transmisiuni CNN, dacă va părăsi cursa în cazul în care va câştiga la doar, de exemplu, cinci procente de Barack Obama, Hillary Clinton a răspuns "cu siguranţă, nu!".

Sondajele efectuate ieri, la doar câteva ore înainte de deschiderea urnelor, acordau între şase şi zece puncte avans fostei Prime Doamne. Pentru a-l depăşi pe Obama, Clinton are nevoie de victorii zdrobitoare atât în Pennsylvania, cât şi în celelalte state care mai au de organizat alegeri primare, în condiţiile în care Obama o conduce, la nivel naţional, la o diferenţă de peste 700.000 de voturi.

Hillary întinde mâna republicanilor

Senatorul de New York a afirmat că i-ar putea include şi pe republicani în administraţia sa dacă va fi aleasă în funcţia de preşedinte. "Voi întinde mâna republicanilor (...) trebuie să încercăm să avem o administraţie bipartită. Trebuie să regăsim încrederea şi competenţa în administraţia americană", a declarat Clinton.

Avertismente dure

Hillary a promis că, dacă va deveni preşedinte, iar Teheranul ar ataca Israelul cu arme nucleare, Statele Unite "vor putea şterge" Iranul de pe hartă. Invitată la emisiunea "Good Morning America", Hillary Clinton a fost întrebată de moderator ce ar face dacă Iranul ar ataca Israelul cu arme nucleare. "Vreau ca iranienii să ştie că, dacă voi fi preşedinte, am ataca Iranul.

În următorii zece ani, timp în care s-ar putea gândi prosteşte să atace Israelul, vom putea să îi ştergem de tot de pe hartă", a răspuns Clinton. În trecut, preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a afirmat în repetate rânduri că va "şterge Israelul de pe hartă".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite