Cuplul regal britanic - 60 de ani de căsnicie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Elisabeta a II-a, primul monarh englez care îşi serbează nunta de diamant. Ocupanţii tronului britanic oferă un bun exemplu de mariaj longeviv. Perechea de la Buckingham Palace

>> Elisabeta a II-a, primul monarh englez care îşi serbează nunta de diamant.

Ocupanţii tronului britanic oferă un bun exemplu de mariaj longeviv. Perechea de la Buckingham Palace împlineşte astăzi 60 de ani de căsnicie, ocazie cu care cei doi vor îşi vor serba nunta de diamant.

Încă de ieri, Palatul Regal a făcut publice fotografii oficiale cu cei doi, ţinându-se de braţ. Pozele au fost făcute în cursul acestui an la Broadlands, Hampshire, proprietatea unchiului lui Philip unde, cu şase decenii în urmă, cuplul şi-a petrecut noaptea nunţii.

Duminică, prinţul Charles a organizat un banchet în onoarea părinţilor săi, iar ieri, la Westminster Abbey, unde a avut loc ceremonia de nuntă acum 60 de ani, peste 2.000 de persoane au asistat la un serviciu religios aniversar, organizat în onoarea celor două capete încoronate. La ceremonie au participat şi alte cupluri care şi-au unit destinele într-o zi de 20 noiembrie.

Coliere şi şosete, printre darurile de nuntă

Philip a avut parte de două petreceri ale burlacilor înainte de a deveni prinţ consort. Afirmaţia îi aparţine reginei, care a dezvăluit 60 de aspecte legate de nunta regală. Printre altele, cei doi însurăţei au avut un tort de nuntă înalt de aproximativ trei metri şi au primit circa 2.500 de cadouri din întreaga lume, printre care şi un colier de aur cu smaralde, de la regele Farouk al Egiptului, dar şi două perechi de şosete împletite, de la un admirator.

La o zi după ceremonie, regina a urmat tradiţia iniţiată de mama ei şi a trimis buchetul de nuntă la Westminster Abbey, pentru a fi depus pe piatra funerară regală. Astăzi, cuplul regal britanic va pleca spre Malta, ţară în care a locuit între 1949-1951, prinţul fiind, la vremea respectivă, ofiţer în Marina Regală.
"În ciuda aparenţelor, regina, în vârstă de 81 de ani, şi prinţul Philip, în vârstă de 86, nu au parte de un mariaj formal. Întotdeauna au fost alături unul de celălalt şi s-au sprijinit şi la bine, şi la rău", a afirmat o prietenă apropiată.

Tort de nuntă din donaţii

Regina avea 21 de ani când a devenit soţia locotenentului de 26 de ani Philip Mountbatten, din Marina Regală britanică. Evenimentul din 20 noiembrie 1947 a fost primit cu bucurie de britanici, care încercau să-şi revină după un război devastator. Potrivit site-ului oficial al Casei Regale, pe atunci prinţesa Elisabeta a făcut economii pentru a-şi putea cumpăra rochia de mireasă.

Vremurile grele prin care trecea ţara au făcut ca tortul regal să fie "încropit" din ingrediente donate de "Australian Girl Guides", organizaţie de cercetaşe pe care prinţesa o conducea. Elisabeta a devenit regină în 1952, după ce tatăl ei, regele George al VI-lea, a murit.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite